maanantai 1. lokakuuta 2012

Totuuden hetki

Tein pari viikkoa sitten masennustestejä, kun kaverikin oli ihan huvin vuoksi kokeillut. Päätin kokeilla tässä itsekkin uudestaan, koska haluun oikeesti tietää että mitä helvettiä oikeen tapahtuu.

Tässä on tämä eka: http://www.xestia.net/testit/bdi.php

Tulos: Käytit testin tekemiseen 1 minuutin 58 sekuntia. Testipistemääräsi on 24.
Testin suorittaneet ovat saaneet keskimäärin 20 pistettä.
Jos pisteiden yhteismääräksi tulee 17 tai enemmän, lääkärin puheille menoa suositellaan. Masennus luokitellaan lieväksi, keskivaikeaksi tai vaikeaksi. Yli 30 pistettä viittaa jo vaikeaan masennustilaan, jolloin on viimeistään ehdottomasti syytä hakeutua hoitoon.

En muista tarkalleen paljonko sain viimeksi.. Se oli jotakuinkin 26 tai 28.


Ja toinen: http://www.tohtori.fi/?page=3459083

Tulos:  Sait 21 DEPS-pistettä
Vastauksesi perusteella näyttää siltä, että podet masennusta. Keskustele asiasta lääkärin kanssa.
DEPS-seulan pistemääriä tulkittaessa tulee ottaa huomioon, että tulos on vain suuntaa antava. Mikään pistemäärä ei välttämättä merkitse, että kysymyksessä todella olisi diagnostisoitava masennus. Diagnoosia ei voi tehdä pelkästään DEPS-seulan antaman tuloksen perusteella, vaan siihen tarvitaan aina lääkärin tutkimus. Lääkärien kokemukset ovat osoittaneet, että jos on saanut DEPS-seulassa 12 pistettä tai enemmän, keskimäärin joka toisessa tapauksessa kysymyksessä on ollut diagnostisoitava masennus. Yleisesti ottaen depression todennäköisyyden on todettu kasvaneen DEPS-pistemäärän kasvaessa.

Viimeksi tulos oli 26, eli parempaan suuntaan on menty!

Voisko joku nyt hieman valaista tätä asiaa mulle, koska en tiiä mitä mun pitäis tehä ja en tosiaankaan ole masentunut (ehkä vähän).  Ja en edes tajua noista tuloksista mitään! Voihelvetti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asiallista kiitos♥